Brutus Östling

 

[easyrotator align=”left”]erc_54_1441027245[/easyrotator]

akeE_2015_RubrikX4_02

redBar580_10

bruno_o-_rubrik02

Brutus Östling, visar fåglar och hårdrock på Black Door Gallery. Välkommen på vernissage torsdag kväll, då vi även, med anledning av musikfestivalen Live at Heart, arrangerar minikonserter under kvällen i galleriet.

 Info om artister kommer…vi fyller på efter hand…

19:00 – Anouschkawww.Anouschka.net

20:00 – Island Minkswww.facebook.com/islandminks

21:00 – Pelle Pelle Pellewww.facebook.com/pages/Pelle-Pelle-Pelle/

Pråligt utstyrda hårdrockare och fåglar i sin vackraste fjäderdräkt – här finns absolut en gemensam nämnare.
Den världskände fågelfotografen Brutus Östling är möjligen på jakt efter sambandet… Eller hur skall man tolka att han vid sidan av sin numera globalt uppmärksammade bildvärld av fåglar även börjat fotografera hårdrockare, en musikstil vars konserter han gärna besöker. Numera också med kameran i sällskap.
Under årets Live at Heart-vecka visar Black Door Gallery stolt upp Brutus Östlings båda bildsidor – fantastiska fåglar och rykande heta hårdrockare.
Vi har vernissage nu på torsdag den 3 september och utställningen pågår till och med lördag 12 september. En kort men intensiv utställningsperiod alltså med bilder som andas samma intensitet: fåglarna på naturens scenrum, rockmusikerna på konsertarenans. Vi lovar ett spännande och dynamiskt möte.

Välkomna!
Magnus, Thomas och Stefan
Black Door Gallery

 

Om Brutus Östling:
Brutus Östling är född 1958 i Järfälla men bor sedan trettio år i Skåne. Han har ett förflutet som bokförläggare med mer än ett tusental utgivna titlar.
2005 bytte han yrke och började fotografera på heltid. Han har gett ut nio mycket brutusuppmärksammade fotoböcker. Flera av dem utgivna även i bland annat USA och Storbritannien. Två gånger har han tilldelats utmärkelsen ”Årets Pandabok” av WWF och 2009 vann han Augustpriset med boken ”Att överleva dagen”.
Nu i höst ger han ut den stora fotoboken ”Bevingat. Magiska möten i fågelmarker” och ”I starens tid”, den senare i samarbete med författaren Tomas Bannerhed.
2013 gav Brutus Östling även ut den omfattande fotohandboken ”Konsten att fotografera fåglar och andra djur”.
Han räknas i dag som en av världens främsta fågelfotografer.

www.brutusphoto.se