Nova Göthlin

novaG_rubrik

  • Nova-1_700 Nova-1_700
  • Nova-2_700 Nova-2_700
  • Nova-4_700 Nova-4_700

 

nova_rubrik02

redBar580_10

Höstens utställningar på Black Door Gallery börjar med Nova Göthlin från Nora. Vernissage, lör 19/9, kl 11-16. Hon studerar förnärvarande vid Konsthögskolan i Umeå och gör här sin egentliga debut som fotobaserad konstnär med projektet ”Längta efter en komet”.

Så här beskriver hon själv sitt pågående bildprojekt:

Det sägs att en gång på några få miljoner år, kommer det en himlakropp på kollisionskurs, stor nog att hota hela jordens civilisation. Kratrarna på månen, och även kratrar på jorden, vittnar om tidigare sådana händelser. Jag undrar om det inte är dags snart.

Drömmer om en annan verklighet. Ibland är det skönt, att fantisera om hur allt skulle kunna vara mycket värre. Fast på ett overkligt och avlägset sätt. Som i en science fiction-film. För det är väl ingen som på allvar går omkring och är rädd för att en jätteasteroid plötsligt ska utplåna jorden. Det vore lite som att tänka på döden precis hela tiden.

Jag vill fånga en drömbild, kanske en synvilla, en inre bild, en fantasi, en väntan, en rädsla, en stämning.
Nova Göthlin

Om konstnären:
Nova är uppvuxen i Pershyttan utanför Nora. Har tidigare studerat på Örebro konstskola, Det Jyske Kunstakademi i Aarhus och studerar just nu på Umeå konsthögskola.
”Min konst är ganska konceptuell och jag arbetar huvudsakligen med fotografi och text. Ett återkommande tema är en slags eskapism. Jag fördjupar mig i olika ämnen som handlar om det och inspireras ofta av litteratur och film.”

Välkomna!
Magnus, Thomas och Stefan
på Black Door Gallery