Annika Holmér

annikaholmer_2016_rubrikx4

 

  • annika-3_500 annika-3_500
  • annika-2_500 annika-2_500
  • annika-1_500 annika-1_500
     


Ibland tycks det där vardagliga som vi slentrianmässigt registrerar just som ”det vanliga”, öppna sig ett slags glapp. Verkligheten osäkras och vi svajar i upplevelsen: på riktigt eller fiktion…?
Annika Holmér, som är ny utställare på Black Door Gallery i oktober, iscensätter just de öppningarna i sin senaste fotografi.

Så här beskriver hon själv sitt arbete:
”A Story About Life” är en lek med våra förväntningar på fotografi. Jag intresserar mig för när det iscensatta fotografiet hamnar i glappet till det dokumentära, när betraktaren inte vet om det är fiktion eller verklighet. Min inspiration är vardagliga händelser och situationer ur dagens samhälle. Projektet rör sig i området kring vardag och förhållandet till vår samtid. Man kan säga att det är små noteringar av samtiden men också känslan av dem. Jag intresserar mig för känslan mellan nutid, dåtid och åldrande i förhållande till vår samtid och vill utforska våra förväntningar på bilden, jagets och verklighetens gränser.
Dessa bilder är aldrig visade och är fotograferade 2014-2015.”

På övervåningen visar Annika Holmér bilder ur ett tidigare arbete: Dreams of Nature.
I den bildsviten arbetade hon med våra klichéer av naturen, men som är ett verk som även handlar om att tänja fotografins gränser och pröva hur nära skulptur mediet kan ligga. Resultatet är en konstnärlig gestaltning som även innehåller mycket humor.

Mer om Annika Holmér

Annika Holmérs utställning pågår mellan 1 och 15 oktober.
Vernissage lör 1 okt, kl 11 – 15

Varmt välkomna!
Vännerna på Black Door