Marcus Cederberg

Marcus Cederberg är en Örebrofotograf vars bilder har fått mycket uppmärksamhet runt om i världen och har visats i både New York och Los Angeles. Med sitt enkla minimalistiska och färgstarka formspråk väcker han betraktarens nyfikenhet och man vill bara se mer. Marcus visar sina bilder Black Door Gallery, Järntorgsgatan 9 i Örebro under helgen 15-17 september med vernissage fredag 15/9 kl 17-20.

Marcus första utställning i hemstaden Örebro har han valt att kalla “Maximal Minimal” då han med små medel försöker berätta så mycket som möjligt. Bilderna i all sin enkelhet väcker ofta en nyfikenhet hos betraktaren och en vilja att se mer. Marcus bilder började få spridning internationellt då han 2014 blev utsedd till en “Suggested User” av Instagram och många tusen följare började följa hans feed. Idag är han en influencer vad gäller minimalism med över 62.000 följare och hans bilder har visats på några av världens största fotoevent, bland annat www.photoville.com och www.artexponewyork.com i New York.

Marcus kommer även visa ett urval av sina bilder på Fotografiskas Instagramkonto i slutet på september Marcus säger sig själv vara en glad amatör med en jäkla vilja, hans fotograferande är en kreativ och inspirerande hobby utöver hans arbete som IT-konsult.

För mer info: www.marcuscederberg.com
 och www.instagram.com/marcuscederberg

Utställningen ”Maximal Minimal” pågår 15/9 – 17/9, vernissage fredag 15/9 kl 17 – 20.

Varmt välkommen!
Vännerna på Black Door Gallery